Udruženje „Majka Priroda“, zajedno sa Vladom Brčko Distrikta, Svjetskom organizacijom za hranu i poljoprivredu i Agencijom za poljoprivredu Tunisa, organizovalo studijsku delegacije iz Tunisa koja se odnosila na upoznavanje i razmjenu iskustava u oblasti projakat komasacije zemljišta, ali i generalno o stanju i upravljanju zemljišnim resursima Brčko Distrikta.

Delegacija iz Tunisa je ovom prilikom predstavila njihov postojeći sistem komasacije zemljišta, kojim se ukrupnjavaju posjedi u cilju optimalizacije korišćenja poljoprivrednih zemljišta i unapređenja poljoprivredne proizvodnje. Značajno je istaći da je za potrebu komasacije zemljišta, razvijen poseban softver koji se koristi od strane inženjera kako bi se olakšala digitalizacija parcela i pratio tok implementacije projekta. Vlada Brčko Distrikta je takođe predstavila sistem komasacije zemljišta. Naime, Brčko Distrikt ima 58 katastarskih opština, u kojima je preko 80% poljoprivrednog zemljišta pogodno za proizvodnju. Tokom 1982 godine usvojeni su planovi za komasaciju po kojima je obuhvaćeno 38 katastarskih opština na teritoriji današnjeg Brčko Distrikta.

Do 1992. godine završeno je 11 katastaraskih opština. Tokom 2005.godine Vlada Brčko Distrikta je donijela Zakon o komasaciji zemljišta, na osnovu kojeg formirana i Komisija za komasaciju kao radno tijelo zaduženo za nastavak datih aktivnosti. Navedeno je više uspješnih primjera realizacije, pa je tako npr. 3500 parcela je grupisano u 900 parcela nakon komasacije. Istakli su da su poljoprivrednici veoma zainteresovani za ovaj projekat, a sam Zakon o komasaciji podrazumijeva da 91% učesnika da saglasnost za realizaciju komasacije. Takođe, upriličena je i terenska posjeta poljoprivrednom proizvođaču, čiji su posjedi bili predmet komasacije, pa je 66 parcela ukrupnjeno u ukupno 15. Gosti su imali priliku i da degustiraju domaće delikatese, te hranu specifičnu za dato područje.